Fakta og historie

"Kunnskap er kjernen" er vårt motto, og vi tar elevene på alvor - men vi er ikke mer alvorlige enn at det er både trivelig og morsomt å være elev ved St. Olav.

St. Olav videregående skole ligger i Sarpsborg kommune, sentralt plassert midt i sentrum. Skolen startet opp som Sarpsborg Realskole i 1858. I 1875 ble skolen endret til Sarpsborg Middelskole,  som var en 6-årig utdanning. Ti år senere, i 1885, fikk jentene adgang til middelskolen. De hadde tidligere gått på Sarpsborg Pigeskole. I 1896 kom "Lov om høiere Almenskoler" og utdanningen gikk fra å være 6-årig til 4-årig. På høsten 1915 fikk skolen en 1. gymnasklasse, og i 1916 valgte skolen reallinje og engelsklinje for 2. klasse. I 1976 kom "Lov om videregående opplæring" og Sarpsborg gymnas blir til St. Olav videregående skole. Borgvold og St. Olav flytter inn i nytt felles bygg i 1978 - her vi er i dag.

Nå står skolen foran en stor rehabiliterings- og byggeprosess som skal gi rom for et enda bedre læringsmiljø og nye undervisningsmetoder, og plass til enda flere elever.

Hos oss er vi ca. 120 engasjerte ansatte som jobber for å gi over 800 elever et best mulig opplæringstilbud. Gjennom elevtjenesten driver vi systematisk elevoppfølging, rådgivning og karriereveiledning.

På St. Olav tilbyr vi studiespesialisering med et bredt tilbud av programfag. Det er mulig å søke seg til egne klasser som er spesielt rettet mot forskning og realfag og toppidrett. Skolen har lange tradisjoner innen idrettsfag og tilbyr også fylkets eneste offentlige toppidrettslinje. Våre fagmiljøer innen utdanningsprogrammet service og samferdsel samarbeider med det lokale næringslivet og tilbyr reiselivsfag og IKT-servicefag i tillegg til salg, service og sikkerhet.

Her kan du se St. Olavs historiske vindu. Så sett deg godt til rette, og klikk deg rundt. Se tidligere elevers hilsener, lær om hvordan vi fikk toppidrett, om navnene skolen har hatt,  om tiden med Borgvold, og hvordan det er å gå her i dag. Med andre ord: Bli med på en digital reise på St.Olav! (Klikk på logoen under).

Historie om St. Olav