Sommerhilsen fra rektor

«Kjære elever! Dette er en helt spesiell dag. Dette er aller første gang vi på St. Olav holder markering for avgangselever i digital form».

Slik åpnet rektor sin hilsen og avslutningstale på skolens digitale avslutning for avgangselever i år.

Klikk for stort bilde

Alle elever på Vg3 samt elever på Vg2 YF fikk tilgang til å se denne hjemmefra sammen med sine foreldre. Bilder fra markeringen ligger også her på hjemmesiden.

Vi skulle selvsagt ønsket at vi alle kunne vært samlet som planlagt, også for vg1 og Vg2, og ønsket hverandre god sommer. Og kanskje noen ville gitt hverandre en klem….

- Slik ble det dessverre ikke i år. - ….

Når smittevernreglene har gjort det umulig å samle elevene til felles avslutninger, har skolen valgt å kjøre avslutningene klassevis. For kort tid siden var dette også umulig, og vi vi er glade for at smitteutviklingen i landet har blitt slik at myndighetene gjorde det mulig å samle hele klasser. Og for at alle elever har kunnet være en del på skolen de siste ukene. Det er utrolig hyggelig å se dere igjen!

Denne våren har vært spesiell. Dere kommer til å gå inn i historiebøkene, dere er de første som har opplevd stenging av skolen siden 2. verdenskrig.

Og dere har taklet dette på en utrolig tapper og fin måte.

Både at dere måtte gå over til kun digital opplæring over natten, men også at dere fikk så sterke begrensninger i sosial omgang med jevnaldrende. Og russetiden….

Tusen takk til dere alle sammen!

Dere er ungdommene som må gjøre ting annerledes. Dere har satt livet på vent – for at andre skal berge livet, som helseminister Bent Høie sa.

Vi er utrolig stolte av dere!

Med det ønsker vi alle elever en riktig god sommer! God tur videre for avgangselever, og velkommen tilbake 17. august til elever på vg1 og vg2. Vi gleder oss til å se dere igjen!

På vegne av alle oss på St. Olav

Klikk for stort bildeMonica Østby