Sammen er vi sterke

Vi har hatt besøk av politiet, som bl.a. snakket om aktuelle temaer i forbindelse med russefeiring.

Sammen er vi sterke 8 - Klikk for stort bilde

 

 

 

Sammen er vi sterke 1 - Klikk for stort bilde

Hele VG2 var samlet i aulaen for å høre mer om valg og konsekvenser av disse, i forbindelse med russetiden - men også ellers i livet. Politiførstebetjent Helge Guldbrandsen og Narkotikaetterforsker Lasse Steve fortalte om situasjoner man kan komme bort i, ved inntak av alkohol og bruk av andre typer rusmidler.

Sammen er vi sterke 1 - Klikk for stort bilde

Er man en "taper" om man velger bort å være med på en russefeiring hvor man drikker seg fra sans og samling, og ikke minst bruker mange tusen kroner på? Går det an å ferie russetiden på andre måter enn at hovedfokuset er alkohol? Er det akseptert?

Disse og en del andre spørsmål ble det snakket om, husk at det er ditt valg hva du ønsker å gjøre i din russetid. Flere og flere velger å begrense alkoholinntaket og noen velger å droppe hele russefeiringen. Politiet er bekymret for at innholdet i russesanger oppfordrer til voldsbruk. Dette var en veldig nyttig 45 minutters gjennomgang av viktige temaer!

Sammen er vi sterke 1 - Klikk for stort bilde Sammen er vi sterke 6 - Klikk for stort bilde Sammen er vi sterke 7 - Klikk for stort bilde Sammen er vi sterke 9 - Klikk for stort bilde Sammen er vi sterke 2 - Klikk for stort bilde