Informasjon til foresatte

I perioden fram til påske flyttes opplæringen fra klasserom og verksteder til digitale flater, og elevenes opplæring organiseres som fjernundervisning.

Klikk for stort bilde   

Elevenes lærere vil fortløpende være i kontakt med sine elever om hvordan opplæringen gjennomføres i de ulike fagene. Undervisningen vil foregå på ulike måter. Noen ganger vil elevene samles sammen med læreren og klassen sin i videomøter/webinarer ut fra gjeldende timeplan. Andre ganger vil elevene jobbe selvstendig med ulike læringsoppdrag som lærerne legger tilgjengelig. Elevene kan kontakte sine lærere via Teams, e-post eller andre avtalte kanaler.  

Det er viktig at elevene følger opp skolearbeidet sitt og holder kontakten med sine lærere. Hvis en elev blir forhindra fra å delta i opplæringen i et fag eller levere innen gitte frister, må lærer ha beskjed. Både skolearbeidet generelt og organiserte vurderingssituasjoner danner grunnlaget for at elevene kan få karakter i fagene. Elever skal ikke oppholde seg på skolen, men skal kunne hente nødvendige verktøy og hjelpemidler.

Vi oppfordrer elevene til en normal dagsrytme der de står opp til vanlig tid, steller seg, spiser frokost og er klar til skoledagen. Gjennom dagen bør de sørge for å gå ut litt, kanskje trene og ha sosial kontakt med andre gjennom nett eller telefon. Det kan oppleves som vanskelig å være så mye hjemme, men det er et viktig bidrag for å hindre smittespredning.

Alle må være bevisste på å følge råd som gis fra nasjonale myndigheter for å redusere smittespredning både for deg selv og andre. 

Ved spørsmål, ta kontakt med skolens ledelse. Kontaktinformasjon finner du her

Skolen fortsetter som i dag med digital undervisning også første uken etter påske. I sin påskehilsen i Teams til elevene, beskriver rektor de utfordringene mange av våre lærere som har omsorgsoppgaver for egne barn står ovenfor i denne situasjonen.

 

  

 

Alle som har lånekort ved et bibliotek i Viken) kan låne e-bøker og e-lydbøker gratis gjennom appen BookBites bibliotek https://bookbites.com/no/bookbites-front-page-no/ 

Vi tenker på dere, og er her om dere trenger oss! Nedenfor følger informasjon som kan være nyttig for deg. 

Nå går vi inn i påskeuken, i denne spesielle og for mange utfordrende tiden vi er inne i. Håper at dere klarer å finne lyspunkter i tilværelsen, tar vare på hverandre og ikke glemmer at dette kommer til å gå over! 

 

Vi ønsker å informere om at pga. koronasituasjonen har vi anskaffet en mobil på Helsestasjon for Ungdom med mobilnummer 48282657.

Den betjener vi fra kl. 8 – 15 på tirsdager, onsdager og torsdager (IKKE mandager og fredager).

 

Her kommer et hjelpedokument for deg som skal søke i Samordna opptak! Frist til innsøking til Samordna opptak er 15. april. Våre karriereveilederne har laget en oppskrift, i tillegg til individuell og klassevis nettveiledning

Trykk på overskriften for å få opp linken. 

 
Du kan også gå inn på https://www.samordnaopptak.no/info/ for mer informasjon. 

 

Det ligger nå et nytt kontaktskjema på hjemmesiden vår, under "Kontakt oss" helt på toppen av siden. Håper det vil gi dere som trenger å stille spørsmål om alt som gjelder IT, bibliotek, Elevtjeneste, kontor med mer benytter denne muligheten. 

  

Jente sitter sammenkrøpet foran murvegg

 

 

 

Dersom du lurer på noe, eller trenger noen andre enn lærerne dine å snakke med, så er skolens elevtjeneste tilgjengelig for deg på telefon, Teams og e-post. 

Kontaktinformasjon se her: Korona tilgjengelighet elevtjenesten (DOCX, 354 kB)

Blyant og bøker

Bibliotekets ressursside med diverse databaser skal være fullt tilgjengelig hjemmefra. https://stolav.vgs.no/skoledagen/biblioteket/bibliotekets-ressursside/

 

 

 

 

De fleste databasene er tilgjengelig med feide-innlogging. Det samme gjelder forlagssidene: www.Smartbok.no  (Gyldendal) Lokus (Aschehoug) og https://www.cappelendammundervisning.no/

For å få tilgang til leksikonet Britannica: https://school.eb.co.uk/storeschoolcard?id=ostfoldfk Må elever og ansatte skriver ofk+etternavn ved første gangs innlogging.

 

 

Vi er på jakt etter flere nye og dyktige medarbeidere som kan ta del i et læringsmiljø forankret i verdiene samhold, engasjement og kompetanse. Kanskje det er deg? Sjekk stilling ledig - søknadsfrist 29.mars