Lesetips i juleferien fra biblioteket

Mange av bøkene i oversikten er tilgjengelig både som papir, E-bok og E-lydbok gjennom bookbites appen: BookBites | Biblioteksentralen (bibsent.no) Riktig god jul ønskes fra biblioteket!  

God jul nisser med slede - Klikk for stort bildeGod jul      

Sapiens: en tegnet historie. Menneskehetens begynnelse


For 100.000 år siden fantes det minst seks menneskearter på jorden. I dag er det bare en. Oss. Homo Sapiens. Hvordan lyktes vår art i kampen om dominans? Hvorfor gikk våre forfedre sammen for å danne byer og riker? Hvorfor begynte vi å tro på guder, nasjoner, menneskerettigheter, penger, bøker og lover? Og hvordan ble vi slaver av byråkrati, rutetider og forbrukersamfunn? I «Sapiens» tar Yuval Noah Harari for seg menneskehetens historie. Med sin kunnskap innen biologi, antropologi, paleontologi og økonomi, utforsker han hvordan strømningene i historien har formet samfunnet vårt, dyr og planter og selv vår personlighet. Har vi blitt lykkeligere gjennom historien, og kan vi noen gang frigjøre atferden vår fra våre forfedre? Denne utgaven er i tegneserieformat.

Ingen brå bevegelser: roman av Frida Andersen

  
En ung kvinne som er både sårbar og sterk holder samtaler med seg selv hvor hun tar opp de viktige tingene, samtaler som man har når man vil gråte mindre og smile mer, være litt snillere eller litt slemmere, drikke en øl mindre eller en øl mer, ligge med de snille og ikke de slemme, snakke mer med foreldrene sine på telefonen, være en god venn, og kanskje skaffe seg bunadsforsikring.

Flere lesetips her: https://tinyurl.com/yyk9j2e7

Til toppen