Innovasjonscamp på St. Olav!

Sentrale personer innovasjonscamp - Klikk for stort bildeSentrale personer innovasjonscamp Sille Solberg  

I går hadde vi besøk av Ungt Entreprenørskap Viken, på vår innovasjonscamp!

Klikk for stort bilde 

Denne ble gjennomført på oppdrag av Osloregionen, og 30 grupper og nesten 150 elever la frem tanker om og ideer med bærekraftige, kreative produkter i fleng! Tusen takk til rådgivere fra Sarpsborg kommune, Fredrikstad kommune og Borg Havn som stilte som jury! Takk også til våre ansatte Cecilie Kitterød og Fride Andreassen for godt samarbeid og tilrettelegging. 

Oppgaven var: "Verden etter koronautbruddet". Elevene gikk gjennom ulike kreativitetsøvelser, og skulle fokusere på innovasjon og bærekraftig samfunn. Vinneren går videre til finalen, der de skal konkurrere med de andre vinnerne fra ulike videregående skoler i Osloregionen.

Juryens begrunnelse:

Vinneren ble en gruppe som viste frem et 2 i 1, bærekraftig produkt som reduserer plastbruk. Imponerende bruk av koding og programmering. Løsningen er en flerbruk/refilløsning av antibac.

Andreplassen ble delt mellom to grupper!

Den ene var "Walk og shape", et verktøy for å få folk ut på tur ved hjelp av en app med track og fokus på smittevern. Poeng for bevegelse og ekstrapoeng for å ta med en venn. Poengene løses ut i en lokal opplevelse.

Så var den andre en dispenser med morsom utforming, bl.a. en hund som løfter beinet og tisser og en ku som du kan melke for å få ut håndsprit. 

I tillegg til disse, fikk også forslaget med en automat som kunne vaske og sterilisere munnbind for gjenbruk hederlig omtale. Det var også ideer som å lage en app for å lage handlelister og bestille ferdigpakket mat i lokalbutikken. 

Til toppen