Elever fra St. Olav deltar på Olavskonferansen!

Olavsdagene fokuserer på begrepet ære dette året, med Olavskonferansen 2020. Spennende tema, og et prestisjefylt begrep, mener elever fra skolen som skal delta på arrangementet.

Elever i skolegård - Klikk for stort bildeElever som skal delta på konferanse! SA, Vetle Granath Magelssen

Sarpsborg kommune arrangerer Olavskonferansen, hvor årets tema er «Ære og ungdom». De tre elevene tar faget Politikk og Menneskerettigheter, og vi var før sommeren med inn til Oslo, hvor de bidro med sine refleksjoner rundt begrepet «ære» i et møte med Opinion, Peace Research Institute Oslo (PRIO)  og Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

Elevenes bidrag var til stor hjelp for forskerne i deres arbeid med temaet ære og ungdom. På bakgrunn av møtet ble det utarbeidet en intervjuguide og Opinion har gjennomført en rekke dybdeintervjuer med ungdom i hele landet, og skal også gjennomføre en kvantitativ undersøkelse om temaet, for å undersøke hva unge i dag tenker om ære, og hvordan ære påvirker deres hverdag og valg.

23. september gjennomføres konferansen, hvor et panel skal diskutere elevenes refleksjoner, resultatene av undersøkelsene, og temaet generelt.

Les artikkelen fra Sarpsborg Arbeiderblad her