Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Kastet seg til UM-medaljer

Sarpsborg Arbeiderblad (SA) 6.9.2017:

Sarpsborg IL tok to medaljer i kastøvelsene under Ungdomsmesterskapet (UM) i friidrett.

Mesterskapet ble arrangert på ærverdige Fana stadion i Bergen. Mesterskapet samlet 700 utøvere som koste seg i tre solfylte dager. Fra SIL deltok det åtte utøvere.

Sofie+og+Fredrik.jpg

Bildetekst: GODE: Fredrik Gudheim Haraldstad og Sofie Skaftun tok hver sin medalje i Ungdomsmesterskapet i friidrett. Det var klassekameratene på St. Olav vgs godt fornøyd med. Foto: Privat .

Fredrik Gudheim Haraldstad (G17) forsvarte fjorårets gull i spyd i sin klasse med et kast på 56,16 meter. Det var lite vind og forholdsvis «døde forhold» under spydkonkurransen. Han var den eneste av kasterne som mestret forholdene godt, og seieren ble således av den overlegne sorten. Det hører med til historien at Fredriks spyd ikke kom med flyet ved avreise, og at mesteren måtte vente et halvt døgn før han var sikker på at spydet ville ankomme Bergen i tide til konkurransen. Fredrik hoppet også 1,71 meter i høyde.

Fin utvikling

Sarpsborg IL sin andre medalje ble også tatt av en kaster.

- Sofie Skaftun (J17) har hatt en fin utvikling etter at hun begynte å satse på slegge. I sitt andre utendørs-UM kapret hun en flott sølvmedalje i sin klasse med et lengstekast på 46,39 meter. Resultatet var ny personlig rekord, forteller Henrik Biørnstad i SIL Friidrett.
• Les også: Karoline tok to medaljer i nordisk

Benjamin Gressløs (G15) var siste kaster i aksjon. Han leverte en prestasjon på nivå med Fredrik og Sofie, og var bare 35 centimeter fra bronsen. Fjerdeplassen ble sikret med et kast på 48,85 m, som også var ny personlig rekord.

Sofie Skartun har hatt en fin utvikling etter at hun begynte å satse på slegge.

Vi gratulerer begge to !

Publisert: 06.09.2017      Sist endret: 06.09.2017