Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

St. Olav - lærer til EM i Crossfit

Jacqueline Dahlstrøm - med sine 24 år - er ikke bare skolens aller yngste lærer. Hun er sannsynligvis også den sprekeste. Kommende helg deltar hun i Crossfit Meridian Regionals i Madrid. Crossfit Regionals er et Europeisk-Afrikansk mesterskap der Europa har 30  og Afrika har 10 deltagere i kvinneklassen. De 40 deltagerne har kvalifisert seg fra en gruppe på 14000!

Litt av en bragd bare å bli tatt ut med andre ord!

Etter å ha gått idrettslinje med spesiell studiekompetanse på Fredrik 2 begynte Jacqueline på NMBU på Ås. Der tok hun bachelorgrad i Energi- og Miljøfysikk og deretter pedagogikk.

Den spreke læreren forklarer at Crossfit er funksjonell trening med høy intensitet. Idretten har elementer av styrke, kondisjon og turn. Det er bare to-tre år siden Jaqueline oppdaget denne idretten som er ganske ny i Norge, men som er stor ute i verden, ikke minst i USA.

Hun er opptatt av å motvirke kroppspress og fremme sunnhet. "Jeg er klar over at jeg er et forbilde for unge mennesker, så gode holdninger er viktig for meg", sier Jacqueline.

Innimellom trening og rettebunker kobler Jacqueline gjerne av med en bok i sofakroken eller på tur i skogen med sin firbente følgesvenn Loke.

Elever og ansatte på St. Olav ønsker lykke til og tvi tvi i EM i Crossfit i Madrid til helgen!
"Målet er å gjøre så godt jeg kan" repliserer den beskjedne læreren.

Publisert: 23.05.2016      Sist endret: 23.05.2016
Hans-Petter Storemyr