Lytt til teksten

Følg oss på Facebook St.Olav 158 år St. Olav og EU

østfold fylkeskommune utdanningsportalen
sos.png

En film som et symbol på vår takknemlighet

10.02.2017

Vi har fått denne fine filmen fra SOS-barnebyer Norge. Den handler om hva SOS-barnebyer har fått til i Syria.
 den blir delt med oss fordi vi  har støttet «Barn på flukt» slik at vi kan se hva elevene våre har  bidratt til.
Takket være skoler som St. Olav har mange barn i Syria fått hjelp gjennom SOS-barnebyers arbeid.

stolav420.jpg

På gamle og nye tomter

02.02.2017

Våren 1978 gikk Anne Skau ut av St. Olav vgs som elev. Torsdag var hun tilbake på gamle tomter, nå som fylkesrådmann og skoleeier

kunnskapd.png

Samordna Opptak - Endringer i krav til spesiell studiekompetanse»

31.01.2017

På denne siden finner du informasjon som gjelder kommende endringer. De legges ut fortløpende:

Forkurs sommeren 2017

Det vil bli tilbud om forkurs i matematikk for søkere til lærerutdanningene sommeren 2017. Forkurset er for deg som har 35 skolepoeng og minimum gjennomsnittskarakter 3 i fagene norsk (393 timer) og matematikk (224 timer). Det vil komme mer informasjon om påmelding, arrangør og tidspunkt for 2017 senere.

privatist_420.jpg

Oppmelding til privatisteksamen

09.01.2017
Senest 1. februar må du melde deg til privatisteksamen på
www.privatistweb.no.

Det arrangeres privatisteksamen to ganger i året. Siste frist for oppmelding til eksamen i vårsemesteret er 1. februar, og for høstsemesteret 15. september.

Mange tar privatisteksamen for å forbedre karakteren i enkeltfag fra videregående skole. Andre er voksne som ønsker studiekompetanse eller yrkeskompetanse. I utgangspunktet kan alle melde seg opp til privatisteksamen i alle fag som har en eksamensordning for privatister. Er du elev i et fag kan du ikke melde deg opp som privatist i det samme faget. Du kan låne bøker fra skolebiblioteket hvis vi har ekstra. Du må vise kvittering for oppmelding og betalt faktura for å kunne låne bøker fra skolene.

haug.jpg

Kjetil Haug vil gripe alle sjanser

03.01.2017

Ole-Morten Rosted, Sarsborg Arbeiderblad:

Manchester Citykeeper Kjetil Haug (18) går spennendetider i møte og han vet ting skjer raskt.

hGrundeNyvoll-1.jpg

Grunde Nyvoll vant fysikk-quiz om julenissen

15.12.2016

18-åringen Grunde Nyvoll i tredjeklasse ved St. Olav videregående skole har lagd en fysikk-quiz om julenissen. Onsdag ble han premiert av Nasjonal digital læringsarena.

Feiring av jubilant

21.11.2016

Vi gratulerer rektor Monica Østby med 50 årsdagen som var den 20. november. Flott markering med bursdagssang fra elever og ansatte i skolegården. Tale av elevrådsleder: Hans Markus Jahle. Monica fikk overakt 50 roser av Elevrådsstyret. Etterpå var det kake i Aulaen til alle elever og ansatte.

Flere bilder av feiringa på skolens facebookside: https://www.facebook.com/stolavvgs/

Umid Ahmad.jpg

St. Olav elev Inspirert av Børsen

10.11.2016

St. Olav elev Inspirert av Børsen

Det var en svært interessant og lærerik dag på Oslo Børs Kanskje det avgjør utdanningsvalget mitt, sier Umid Ahmad (18) til Byavisa.

I en alder av 17 år startet Umid
Ahmad ungdomsbedriften
Simple-Press UB sammen med
medelever på St. Olav videregående
skole. Ungdomsbedriften
utviklet en elektronisk korkdispenser
for melk- og juicekartonger
som skulle gjøre hellingen
lettere for eldre, reumatikere
og barn.
Som daglig leder for bedriften
utmerket han seg som en av de
aller dyktigste. Nylig fikk han
en skoledag han bare kunne
drømme om da han «skygget»
børsdirektør Bente Landsnes
gjennom arbeidsdagen.
– Svært spennende og inspirerende,
sier han til Byvaisa.
Les mer i Byavisa Sarspborg:

barcelona2.jpg

Fornybar energi kombinert med spansk fremmedspråk -studietur

07.11.2016

Spansk-Elever fra Vg2 STU og Idrett har vært på en ukes utveksling til Skola Sagrada Familia i Barcelona. Gruppa reiste lørdag morgen med Oddvin Giil, Nina Meyer og Cristina Mendijon.
Prosjektet finansieres av fylkeskommunale internasjonaliseringsmidler.

Se noen inntrykk på skolens Facebookside: https://www.facebook.com/stolavvgs/

heinz.png

Heintz skal juble mer i Sarpsborg

01.11.2016

Sarpsborg 08 har forlenget kontrakten med midtbanespilleren og  toppidretttselev Tobias Heintz (18) med ytterligere to år.

St. Olav videregående skole

Dronningensgt. 51
1723 Sarpsborg

Toppidrett

For deg som ønsker å kombinere toppidrett og skole, og allikevel få studiekompetanse. Toppidrett har egne sider med informasjon til nye søkere.

Følg oss på facebook her

Service og samferdsel

For deg som liker å ha kontakt med mennesker og å yte god service i en variert og utfordrende jobb.

Idrett

For deg med spesiell interesse for idrett og som er opptatt av å kombinere idrett med utdanning.

Studiespesialisering

For deg som trives med skolearbeid og som tar sikte på universitet eller høgskole etter videregående skole.

Internasjonalisering

St. Olav satser på internasjonalisering og har blant annet vennskapsskole i Sør-Afrika.